„Kárpátok Őre 2023” díj

„Magyarnak lenni büszke gyönyörűség.”

A „Kárpátok Őre érdemdíjjal”, olyan ember tüntethető ki, aki a Kárpát-medencei magyarság, székelység, a helyi közösségek megmaradásáért folytat munkát, s mindezt nemes feladatának tekinti mindenkor és mindenhol. Idei évben a Fortis Hungarorum egyik alapítóját, a Tamási Áron-díjas Mihályi Magdolnát tüntette ki – megérdemelten – ezzel az elismeréssel Csíkcsomortán vezetősége.

„A magyarság képviselete és segítése számomra határainkon innen és túl is fontos küldetés. Legyen az munkahely-teremtés, diákok táboroztatása, sportolók támogatása vagy kulturális értékeink őrzése. A Kárpátok Őre-díj a csíkcsomortániak közösségét képviseli, ezért számomra különösen megható, megtisztelő és örömteli, hiszen tőlük kaptam. „Az ilyen értékközösségek jelentik a humán erő valódi forrását, ami miatt érdemes minden nap folytatni az utat.” – nyilatkozta a díjazott.

A Csíki Versünnep és a Székelyföldi Varga Sándor Verstábor szervezését is intéző Mihályi Magdolnának idén nem ez az első díja, üzletasszonyként ugyanis a Jövő vezetője 2023 díjjal tüntették ki júniusban.

Ezúton is jószívvel gratulálunk a sikerekhez!

Facebook
LinkedIn
Email

Korábbi cikkeink

XI. Csíki Versünnep

A Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület büszkén jelenti be, hogy idén is megrendezésre kerül az immáron XI. Csíki Versünnep, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával! A többhetes

Tovább olvasom »

A Székely szabadság napja

A Székely szabadság napja március 10-én van, és az egyik legfontosabb emléknap, a székelység összetartozásának napja. Ez a nap az erdélyi Székelyföld szabadságáért és autonómiájáért

Tovább olvasom »