XI. Csíki Versünnep

A Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület büszkén jelenti be, hogy idén is megrendezésre kerül az immáron XI. Csíki Versünnep, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával! A többhetes irodalmi program célja, hogy hidat képezzen a Kárpát-medence különböző területein élő, versszerető fiatalok között. Az idei év vezérfonala a Szabadság, szerelem, reflektálva vele Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. A XI. Csíki Versünnep egyfajta új, modern, hibrid köntösben érkezik meg, köszönhetően a személyesen megrendezett Székelyföldi Szavalóverseny mellett, Online Versünnep és Facebook Különverseny is megvalósításra kerül.

XI. Online Csíki Versünnep

Időtartam: 2023 április 11-30.

Nevezés módja: Online űrlap (regisztráció szükséges hozzá).

Leírás: Azoknak akiknek nem áll módjában személyes megmérettetésen részt venni Csíkpálfalván. Őket is ugyanazon zsűritagok, ugyanazon szempontok mentén fogják értékelni, mint a személyes Versünnep indulóit, és épp úgy oklevéllel és díjakkal lesznek értékelve a dobogósok. A középiskolai kategóriában induló legeredményesebb diákok meghívást kapnak majd a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba.

XI. Csíki Versünnep Facebook Különverseny

Időtartam: 2023 május 1-7.

Nevezés módja: Online űrlap (regisztráció szükséges hozzá).

Leírás: Célja, hogy minél több eléréshez jusson a Csíki Versünnep, másrészt, hogy olyan indulók is elismeréshez és díjakhoz jussanak, akik esetleg az online vagy a személyes versenyen nem értek el dobogós helyezést. 

XI. Csíki Versünnep Székelyföldi Szavalóverseny és Eredményhirdetés

Időtartam: 2023 május 19.

Helyszín: Márton Ferenc Általános Iskola (Csíkpálfalva)

Nevezés módja: Online űrlap (regisztráció szükséges hozzá) vagy személyesen a helyszínen.

Leírás: Kifejezetten az Erdélyben élő fiatalok részére rendezett személyes találkozási pont, illetve eredményhirdetéssel összekötött, a rendezvénysorozatot lezáró ünnepség.

A részletes versenykiírást ide kattintva érheti el.

Facebook
LinkedIn
Email

Korábbi cikkeink

„Kárpátok Őre 2023” díj

„Magyarnak lenni büszke gyönyörűség.” A „Kárpátok Őre érdemdíjjal”, olyan ember tüntethető ki, aki a Kárpát-medencei magyarság, székelység, a helyi közösségek megmaradásáért folytat munkát, s mindezt

Tovább olvasom »

A Székely szabadság napja

A Székely szabadság napja március 10-én van, és az egyik legfontosabb emléknap, a székelység összetartozásának napja. Ez a nap az erdélyi Székelyföld szabadságáért és autonómiájáért

Tovább olvasom »